Tyringenyheter 2020
Arkiv 2019 , 2018 , 2017 , 2016 , 2015 , 2014 , 2013 , 2012 , 2000-2011 Äldre Tyringe Artiklar


Torget i Tyringe
Torget i Tyringe
Tyringe - blandade bilder från 2008 - 2020, tryck här


Hassleholms kommun - aktuellt om covid-19
Läs mer på www.hassleholm.se
Tyringe - Simhallen, Biblioteket, inomhushallar, ... stängd tom 24 januari, besöksförbud råder på alla särskilda boenden​.
Samlad nationellt information på www.krisinformation.se


Motionsspåret i Tyringe bakom Tyrs Hov
Kvarndammen
Arkivbild (Tryck på bilden om du vill se fler bilder)


Förbud mot offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare
De kommande veckorna är avgörande för att hejda smittspridningen. I läget vi befinner oss i nu bedömer regeringen att fler åtgärder krävs. Därför föreslås nu ett förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare
2020 11 17
Mer info på www.regeringen.se


Motionsspåret i Tyringe bakom Tyrs Hov
Radiumkällan i Tyringe
Arkivbild


OK Tyringe - Träna med oss!
Vi tränar utomhus onsdagen den 4/11 och 11/11 klockan 17.30-18.30. Vi samlas utanför Tyringe skolas gymnastiksal. De över 10 år löptränar. De yngre har utomhusträning. Medtag pannlampa om du har och gärna reflexväst. Vi fortsätter att hålla avstånd och inte träna om vi har förkylningssymptom.
Onsdagar kl 17.30-19.00.
Mer info på idrottonline.se/OKTyringe
2020 11 05


På grund av den rådande situationen av Covid-19
Tyringe scoutkår väljer att ställa in scouterna på söndagarna fram till den 30/11 på grund av rådande situation med Covid-19 om situationen förvärras så kan resten av terminen ställas in. Om så sker kommer ni att få information från kåren.
Mer info på tyringe.scout.se
2020 11 05


Vi stänger ner och anpassar - Hassleholms kommun
Besöksförbudet på alla särskilda boenden införs igen. Simhallar, bibliotek och fritidsgårdar stängs. Alla evenemang som Kultur Hässleholm ansvarar för ställs in. Hässleholms kommun tar krafttag för att hindra ytterligare smittspridning av covid-19.
Mer info på www.hassleholm.se
2020 10 28


Inställd tills vidare
Korpen, spinning på Tyrehallen
Tyringegymnasterna, Tyringe skolas gymnastiksal
Lions Loppis
Boule - All träning inställd till och med 19 november www.boulegetingarna.se
Tyringe SK69 - Lördagsträningarna i Tyrs Hov


Magnus Åkesson akvareller, Foto Monica Knös, Tyringe
Konstutställning på Tyringe bibliotek okt 2020
6 – 29 oktober
Magnus Åkesson, Isgrannatorp:
”Jag jobbar med akvarellens lager i avvikande plan. Bilderna skildrar träget olika verkligheter och den outtalade sanning som ligger mellan divergerande skikt. Landskapet kan finnas med mitt i eller som en hägring som blockerar. Vissa bilder är som en lång tid tillsammans, andra skildrar nuet och några kan vara upplevda där och då.”
Mer info på www.tyringe.nu/konstforening
2020 10 01


Korpen drar igång spinning
Måndagar, tisdagar och onsdagar är det spinning på Tyrehallen. Välkomna!
Hässleholm-Tyringe Korpen
Mer info här


SPF Seniorerna V.Torup-Tyringe
SPF Seniorerna V.Torup-Tyringe i Åparken.
SPF Seniorerna anordnade en poängpromenad och bjöd på grillad korv med bröd och dricka i Åparken. Tydligen hade alla längtat att få träffas, för ett 50-tal personer kom och ställde upp. Man var noga med att hålla behörigt avstånd och handspriten användes flitigt. Efter promenaden smakade ...
Läs mer på www.tyringe.nu/spf
2020 09 16


Cykelorientering Skoj på hoj
Bra kämpat alla som deltagit i vår cykelorientering Skoj på hoj. Nu har vinnarna dragits bland de 60 som besökt minst 30 kontrollpunkter och lämnat in talongen.
Mer info här!
OK Tyringe
2020 09 09


Tyringe IF - tjejer födda 11, 12 och 13
Nu gör "Flickor 10" en nystart med ny tränare! Vi tränar på tisdagar 18.30-19.30 med start 15 september nere på Tyrs hage och sedan i Tyrehallen i oktober. Vi kommer köra tjejer födda 11-12-13 till att börja med! Ett perfekt sätt för era barn att hitta glädjen i att röra på sig och gemenskapen i idrott.
För mer frågor kontakta Daniel på 0723284875
Tyringe IF
2020 09 09


Nya spotlights på Tyringe bibliotek
Nu har nya spotlights installerats på Tyringe bibliotek. Tack vare Tyringe Sparbanks utvecklingsstiftelse och privat donation.
Tyringe Konstförening
2020 09 07


Tyringe Museum
Nu börjar hösten smyga sig på Tyringe Museum. Varje måndag och torsdag är museet öppet från nio till 12. Det finns alltid någon som gärna guidar om du vill det. Du kan också strosa runt och se på allt fantastisk historia som samlats. Adress: Industrigatan 6 i Tyringe.


Luftgevärsskytte
Nu är det tid för luftgevärsskytte efter sommar uppehållet. Börjar igen imorgon måndag den 31 augusti på hemvärnsgården i Tyringe till den 14/12 preliminärt. Mellan kl 16:00 och 17:30. Kom helst före kl 17:00 Både vuxna, ungdomar och barn är välkomna.
Thomas Qwist, Tyringe SG
2020 08 30


Foto Monica Knös, Tyringe
Konstutställningar på Tyringe bibliotek sep 2020
1 september – 1 oktober
Lars Pettersson, Östra Ljungby:
”Att arbeta med järn som nästan är oformbart men ändå så formbart i varmt tillstånd har alltid fascinerat mig. Att värma upp en bit järn och få den till den idé som jag tänkt mig är en stor tillfredsställelse. Mitt skapande är allt från skulpturer till bruksföremål men ändå försöka göra det på ett konstnärligt vis. I mitt skapande ser jag oftast att det enkla är det vackra.”

Jolanta Pettersson, Östra Ljungby:
”Jag kommer från Polen och är gift med Lars Pettersson. När jag var barn drömde jag om att spela piano eller måla men mina drömmar var bara drömmar i många år. När jag kom till Sverige tänkte jag att det finns tid och det är dags att börja förverkliga mina drömmar. Jag har alltid varit fascinerad av naturen och mina motiv är ofta hämtade därifrån. Jag tycker om att experimentera med olika tekniker och färger och tolka naturen med abstrakta inslag.”
Läs mer på www.tyringe.nu/konstforening
2020 08 21


Padelhall i Tyringe?
Det planeras en byggnation av en helt ny padelhall i direkt anslutning till Kurhotellet. Den kommer att byggas, ägas och drivas av Anders Hjärner och Peter Lundberg och de kommer ha ett nära samarbete med Tyringe Kurhotell. Placeringen av padelhallen blir bredvid den 11-manna fotbollsplan bakom Kurhotellet.
Läs mer på Tyringe Kurhotellets facebooksida
2020 08 14


Tyrs hage  - foto Bert Wilnerzon
Fotboll Seriepremiär, Tyringe IF damlag
Den 1 augusti har Tyringe IFs damlag seriepremiär kl 17.00 på Tyrs Hage där dom möter Farstorp. Mer info!


"Sommarlov" i Tyringe
Denna vecka befinner vi oss i Tyringe! Som vanligt kommer det att finnas brädspel, pyssel, målning, bollar, badminton, tennisrack, kubb, mm. tillgängligt! Alla är välkomna, barn under 7 år får endast närvara i vuxet sällskap. När? varje vardag kl. 10-16. Var? Gräsplanen vid Tyringeskolan
facebook.com/sommarlovihassleholm
2020 07 20


Vedema mellan Hörja och Finja  - foto Bert Wilnerzon
Utflyktstips - Vedema
Ett bra rekreationsområde i trakten är Vedema som finns mellan Finja och Hörja utmed väg 24. Där kan man promenera, vandra, fiska, grilla, ...
Google Maps Hitta dit


"Hittaut appen" - Checkpoint släpp den 11 juli i Tyringe
Från och med den 11 juli är det möjligt att använda "Hittaut appen" i Tyringe med. Det blir 25 nya checkpoints på ett område alltifrån stadsnära checkpoints som går att ta på barnvagnsrundan till skogsäventyr för den som är äventyrslysten.
Läs mer på www.orientering.se


Radiumkällan i Tyringe   - foto Bert Wilnerzon
Radiumkällan i Tyringe
Läs mer om Radiumkällan här!


En sommarhälsning med information från Tyringe Byalag
Läs mer på www.tyringe.nu/tyringebyalag


Alsumpskogen i Finja   - foto Bert Wilnerzon
Alsumpskogen i Finja vid Mölleröd. Kör från Finja mot Möllerödsfältet och parkerar vid Almaån där "Slingra dig" finns. Från parkeringen gå över bron över Almaån och följ Finjasjöleden och sedan skylt mot Alslingan.
Hitta dit, google maps. .


Trevlig Midsommar till alla Tyringe.nu besökare
Arkivbild Midsommarafton 2018 i Tyringe foto Bert Wilnerzon
Arkivbild Midsommarafton 2018 i Tyringe


OK Tyringe Skoj på Hoj.
OK Tyringe har nu ett nytt motionsarrangemang, Skoj på Hoj. Pumpa cykeln, ta på hjälmen och ge er ut på de små vägarna väster och söder om Tyringe. Paket kan köpas på Torgkiosken, Röda Kiosken, Hemköps Förbutik och Förmedlingscentralen, till en kostnad av endast 50 kronor. Skoj på Hoj pågår tom 31 augusti. På vårt Naturpass-Trim tidigare i vår såldes 137 paket och 105 startkort hade lämnats in. Tyvärr kunde vi inte ha någon officiell dragning, men alla pristagare har fått sina priser. Nu hoppas OK Tyringe på lika stort intresse för denna motionsform på cykel.
Mer info på idrottonline.se/OKTyringe-Orientering
Karin Persson
OK Tyringe motionskommittén
2020 06 11


Tyringe Skyttegille
Nu är det tid för luftgevärsskytte imorgon måndag den 25 maj på hemvärnsgården i Tyringe. Mellan kl 16:00 och 17:30. Kom helst före kl 17:00 Både vuxna, ungdomar och barn är välkomna.
Mer info på facebook.com/Tyringe-Skyttegille
Tyringe Skyttegille


Tips på besöksmål i Tyringe under sommaren
Kolla på www.tyringe.nu/turism.htm


Sanatorieskogen i Tyringe  - arkiv foto Bert Wilnerzon
Sanatorieskogen i Tyringe


Ny bok "Finja – socknen där allt började."
Den nya boken heter "Finja – socknen där allt började". Det är en bok för hembygdsintresserade med spännande berättelse från trakten. På Kristi himmelsfärdsdag släpps boken för försäljning.
Mer info på www.finjasocken.se
2020 05 16


Naturpasset: Tack alla deltagare!
I år har 105 besökt minst 25 kontroller och lämnat in kontrollkorten. Men fler har deltagit nämligen 138. Superbra kämpat! På grund av rådande omständigheter blev det ingen gemensam trimavslutning i år men naturligtvis har lottning skett ändå. De 25 pristagarna meddelas om hur och när priserna kan hämtas.
OK Tyringe
Resultatlistan på hemsidan
2020 05 14


Torsjö Live 2020 framflyttat till 2021
Alla biljetter köpta till Torsjö Live 2020 gäller automatiskt till festivalen 2021, så boka in den 2-3 juli 2021
Läs mer på www.torsjolive.com
2020 05 07


Tyringe konstföreningens maj utställning.
Melan 5-29 maj ställer San Lundberg Vikström, från Sölvesborg, sin konst. Hon arbetar med en personlig färgpalett i sitt akrylmåleri. Hon uttrycker sig även genom skulpturer och reliefer. Hennes arbetssätt är intuitivt och hon skissar aldrig. Välkomna till Tyringe Bibliotek, Kolla öppettider här
2020 05 06


Tyringe Bokskog - foto Bert Wilnerzon
Bokskog i Tyringe den 4 maj


Lions Dansgala 2020 framflyttat
Lions Dansgala 2020 är framflyttat till nästa år pga Corona. Köpta biljetter kommer att gälla nästa år, återköp kommer att gälla mellan den 11-25 maj via tickster. Alla aktörer är kontaktade samt hallen och Grönwalls är bokad för nästa år.
Mer information finns här på Lions facebook.
Med vänlig hälsning
Robban Huth, Lions President.
2020 05 06


Pressbild - Krister Wrambjer på Sveriges Radio P4
Tyringeprofilen Krister Wrambjer på Sveriges Radio P4
Tyringeprofilen Krister Wrambjer ställer upp med låten "En dag i taget" som gått till P4 Kristianstads lokala final. På 80-talet drog han tillsammans med familjen igång Cafe21 i Tyringe som blev en musikscen känd långt utanför Skåne.
Läs mer här eller lyssna nedanför.
2020 04 30

Valborgsfirande 2012 - ca 3 min lång


Tyringe Valborgsfirande - foto Bert Wilnerzon
Bilder från Valborgsfirande 2011 - 2018
Tryck här eller på bilden ovanför för att se på bilderna från Valborgsfirande.


Tyringe Mjölkalånga - foto Bert Wilnerzon
Mjölkalånga, torsdag den 28 april


Årets Valborgsfirande
Årets Valborgsfirande i Åparken är, med tanke på omständigheterna, inställt. Vi önskar alla en trevlig valborg och på återseende nästa år.
Tyringe Scoutkkår


Tyringe Bibliotek - foto Bert Wilnerzon
Biblioteket erbjuder hemkörning!
Tillhör du en riskgrupp kan du få böcker från biblioteket hemkörda till din dörr. Du kan göra din beställning under bibliotekets öppettider på telefon 0451-267114 eller mejla stadsbiblioteket@hassleholm.se Böckerna körs ut på måndagar och onsdagar. Jämna veckor bär det av till södra delen av kommunen och ojämna veckor kör vi norrut. Böckerna lånas ut åtta veckor och hämtas upp i samband med att du beställt en ny omgång. För dig som själv har möjlighet att komma till biblioteket har vi take-awaykassen, där du kan beställa böcker och sedan hämta upp dem utanför biblioteket (du behöver alltså inte komma in). Ring 0451-267114 för att boka en kasse!
Birgitta Eriksson, Tyringe Bibliotek
2020 04 17


Tyrs Hovs simhall - Tyringe, foto Bert Wilnerzon
Tyrs Hovs simhall i Tyringe öppnar igen
Simhallen öppnades igen under måndagen efter en teknisk undersökning av takkonstruktionen. Tyringe simsällskap och skolan kan återuppta sin simundervisning. För knappt två veckor sedan stängdes Tyrs Hov som en försiktighetsåtgärd i avvaktan på en teknisk utredning om takstommens fuktskador och dess bärighet. Under förra veckan var en teknisk konsult på plats för att undersöka taket och man konstaterade att det inte finns några risker för personskador på grund av fukten i takkonstruktionen. Kultur- och fritidsförvaltningen har därför beslutat att öppna simhallen igen.
Hässleholms kommun
www.hassleholm.se .
2020 04 08


Luftgevärsskytte
Nu är det tid för luftgevärsskytte måndag 6 april på hemvärnsgården i Tyringe. Mellan kl 16:00 och 17:30. Kom helst före kl 17:00 Både vuxna, ungdomar och barn är välkomna.
Tyringe Skyttegille
Läs mer facebook.
2020 04 06


Tillhör du riskgruppen och behöver hjälp att köpa mat?
Från Hässleholms kommun hemsida - "Du som är 70 år eller äldre ska enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer begränsa dina nära kontakter och stanna hemma så mycket som möjligt under en tid framöver. Det innebär bland annat att du så långt som möjligt ska undvika folksamlingar i exempelvis kollektivtrafik, affärer och offentliga lokaler. Till din hjälp finns ett antal mataffärer i kommunen som erbjuder hemleverans. Det finns också restauranger och caféer med hemkörning. Listan uppdateras löpande. Tänk på att leveranstiden för hemkörning kan vara längre än normalt på grund av att det är många som beställer just nu."
Hässleholms kommun
Läs mer www.hassleholm.se/matleverans.
2020 04 04


Sven-Ingvar Jönsson Rapport från Sanatorieskogen - Tyringe Rapport från Sanatorieskogen
I morse var det lite mildare och temperaturmässigt mer vårlikt. Vårlikt tycker vi också det ska vara när springvattnet ska startas efter vintern. Tänkt start är nu på skärtorsdag kl 10. Som förberedelse har sanatorieskogsgruppen idag tvättat infoställen(vissa var ganska gröna). Vi har också stärkt upp plåtarna på infoställen, eftersom vi haft åverkan på ett par stycken. Ny inhägnad ska sättas runt torparens grävda brunn. Sen är också själva springbrunnen riktigt ren inför nystarten. Återstår att provköra pumpen så att den fungerar nästa vecka. Visst skulle det kunna bli en trevlig tradition att varje år framöver starta springvattnet just på skärtorsdagar!?!
Sven-Ingvar Jönsson
2020 04 01Påskträd
Inga Påskträd sätts ut i år.
Lions i Tyringe
Lars Göran Sjövall
2020 03 31


Konstutställning på Tyringe bibliotek
31 mars-29 april Jenni och Andreas Kullaro, Lönsboda. Med passion, envishet och diabas som grund skapar de kontrastrika och tidlösa former och föremål där vart och ett har sitt eget uttryck. Oftast kombineras de med andra material, som förhöjer och förskönar på oväntat sätt.
Tyringe Konstförening
Öppettider på biblioteket.
2020 03 28


Foto Lena Brostedt,Springvattnet i Tyringe
Springvattnet rensas
Ingen högtryckstvätt här inte, utan Erling Börjesson och Sven-Ingvar Jönsson ligger på knä och skurar Sanatorieskogens springbrunn, som haft en liten vinterpaus .... för att åter starta det fina springvattnet lagom till Påsk om vädret tillåter!
Text o bild Lena Brostedt
2020 03 27


Naturpass-Trim
Nu är det dags för årets Naturpass-Trim. Ta tillfället att komma ut i skogen och njut av våren, det är gott om plats i terrängen så du behöver inte komma nära någon. Köp ditt paket i Torgkiosken, Röda kiosken, i Hemköps förbutik eller på Förmedlingscentralen. Paket med karta och instruktion kostar fortfarande bara 50 kronor. Arrangemanget pågår från 27 mars till den 4 maj.
OK Tyringe
Motionskommittén
2020 03 26


Tyrs Hovs simhall stänger
Tyrs Hovs simhall stänger med omedelbar verkan på grund av säkerhetsskäl. Konstruktionen i taket kan inte garanteras förrän det är besiktigat på grund av läckage en längre tid. Besiktning kommer ske nästa vecka. Läs mer på kommunens hemsida.
2020 03 25


Olika evenemang och samlingar i Tyringe
På grund av rådande omständigheter så är de flesta evenemang och samlingar inställda eller framflyttad.
2020 03 23


Foto Bert Wilnerzon, Åldermannen i Tyringe
Kvarteret Åldermannen i Tyringe
2020 03 22


Foto Bert Wilnerzon, Åparken i Tyringe, Arkivbild
Åparken i Tyringe


Inställd Öppet hus Skolmuseum
Skolmuseum meddelar att Öppet hus är inställt den 4 april! Inget tyder heller på att utställningen i maj kan genomföras. Denna utställning hoppas dom dock kunna genomföra vid ett senare tillfälle!
2020 03 20


Framflyttad TKS - Isshow i Tyringe
Tyringe Konståkningsshowen flytta fram på grund av rådande omständigheter. Showträningarna kommer fortlöpa tills vidare för att åkarna ska vara så förberedda som möjligt. De gör allt de kan för att genomföra den innan årets slut. Läs mer här!
2020 03 20


Stängt - bowlinghallen i Tyringe
Hallägare Michael Wegner meddelar att bowlinghallen i Tyringe kommer att hålla stängt t o m 13 april, med start i slutet av innevarande vecka. Även detta som en följd av Coronaviruset. Läs mer här!
2020 03 19


Inställd SPF V Torup – Tyringe.
Pga Coronaviruset är alla våra aktiviteter är inställda tills annat anges. Mvh Styrelsen
2020 03 19


Inställd Tyringe Museums verksamhet
Nu stänger vi museet för alla publika evenemang fram till den 30 april då vi tar ett nytt beslut.
Tyringe Museum
2020 03 16


Ishockey - Kvalserien pausad tills vidare
Kvalserien är tills vidare pausad vilket innebär kvällens match borta mot Borsås HC och matchen hemma på söndag 15/6 är inställd.
Läs mer här!.
Tyringe Hockey
2020 03 15


Inställd Tyringe Byalags årsmöte
På grund av rådande omständigheter har vi beslutat att skjuta upp Tyringe Byalags årsmöte tills coronaviruset har stagnerat. All publik verksamhet på Tyringe Museum är inställd tills vidare.
Tyringe Byalags och Tyringe Museum
2020 03 14


Info angående nya restriktioner från regeringen
Tyringe Hockey har idag tagit ett beslut gällande säsongskort då de endast får släppa in max 420 åskådare till söndagens hemmamatch mot Bäcken HC.
Läs mer här!.
Tyringe Hockey
2020 03 13


Inställd Tyrebuggen och alla vårens kurser
Mer info på Tyresvingen www.tyresvingen.se
2020 03 13


Inställd Simtävling
Lördagens Morgondagarnas tävling är inställd i Tyringe, vi har tagit det säkra före det osäkra.
Tyringe Sim www.tyringesim.se
2020 03 12


Foto Göthe Persson, Tyringe
BILDVANDRING I GAMLA TYRINGE
Dagens bildvisning lockade runt 20 damer och - glädjande nog nästan 10 herrar till Väntjänsten i Missionskyrkans lokaler i Tyringe. Utöver att identifiera villor från ett bokverk från år 1945 gjordes en uppskattad vandring utefter Hantverksgatan med kommentarer om byggnader och människor. Detta var sista bildvandringen för våren – kaffestunderna med gemenskap på Väntjänsten fortsätter naturligtvis varje måndag med start klockan 13 i Missionskyrkan lokaler. Återstår att se om det blir bildvisningsfortsättning till hösten.
Foto o text, Göthe Persson
2020 03 09


Utställning på Tyringe bibliotek
Anna Ryde’n Westling är månadens utställare på Tyringe bibliotek
Välkommen, Tyringe Konstförening
Öppettider på biblioteket.
2020 03 03


Barn o ungdoms OS
Tyringe SK 69 inbjuder till Barn o ungdoms OS i Tyrehallen 8/3 o 15/3. Alla som genomför 5 grenar får en jättefin guldmedalj. Välkomna!!!
Läs mer på www.tyringesk69.se
2020 03 02


Foto Bert Wilnerzon - Finjasjön vid Mölleröd Almaån, Tyringe

Parkeringen vid Mölleröd Almaån, Finjasjön
Så här såg det ut för någon dag sedan. Hittills har nivån i Finjasjön varit som högst 44.88, enligt räddningstjänsten i Hässleholm.
Läs mer på www.facebook.com/RtjHlm
2020 02 29
TRÄFFPUNKTEN VÄNTJÄNSTEN
I måndags, den 17 februari visade Inga-Lill Jönsson vackra blomster- och landskapsbilder från Österlen och Bornholm för 15 trogna gäster i Missionslokalen på Järnvägsgatan. Det är en rymlig lokal och det finns plats för många fler! Måndagsträffarna börjar klockan 13 med servering av kaffe/te och smörgås samt möjlighet att umgås. De måndagar då någon form av fotovisning eller allsång läggs till börjar detta kl 14. Nästa bildvandring genom gatorna i Tyringe blir måndagen den 9 mars. Då kommer affärer, handlare och villor runt torget och Sanatorievägen vara i fokus.
Göthe Persson
2020 02 20


Sportlov v8
Under sportlovet kommer ishallen, simhallen och bowlinghallen att vara öppen.
Kolla på www.hassleholm.se/lov för mer info och alla sportlovsaktiviteter.
2020 02 15


”Byavandring” vid Väntjänstens träff
INGET NYTT FOTO – MEN FLER ÄN 20 GAMLA IDENTIFIERADE.
Vid Väntjänstens träff och ”Byavandring” i Missionskyrkan lokal i måndags identifierade de fler än 20 minnesgoda Tyringeborna - mest kvinnor – drygt 20 foton på Tyringehus ur bokverket ”Svensk Bebyggelse 1945”. I detta återges foton och ägaruppgifter på hus utifrån deras dåvarande fastighetsbeteckningar men oftast utan gatuadresser. Med hjälp av ägaruppgifterna som uppger även barnen i ägar- eller hyresgästfamiljen – blev det möjligt att ”identifiera” husen. Samtidigt blev det många glada skratt då olika kärleksfulla episoder runt ägarna och familjerna berättades. Nästa ”Byavandring” sker den 9 mars, men redan den 17 februari visar Inga-Lill Jönsson vältagna foton på duken.
Göthe Persson
2020 02 12


Medborgarservice på Tyringe bibliotek.
I mars öppnar kommunens medborgarservice på biblioteket i Tyringe. En eftermiddag i veckan kan du träffa en samhällsvägledare och få information om och vägledning i olika kommunala frågor.
Det här kan samhällsvägledaren hjälpa dig med:
Vägledning och information om kommunens verksamheter
information till nyinflyttade
att hitta rätt handläggare
att använda kommunens e-tjänster
att skriva ut och fylla i blanketter
att lämna in felanmälningar, synpunkter och förslag på kommunens verksamheter.
Torsdagar 14.00 – 17.00
Läs mer på www.hassleholm.se
2020 02 10


Jubilarer 2020
1970 Tyrs Hov Ishall invigs, läs mer på eje-tyringe.se
2000 Tyringe Byalag startar


Jubileumsfirande - 50 år sedan Tyrs Hovs ishall invigdes
Söndagen den 16 februari inbjuds alla att GRATIS vara med i ishallen samband med matchen Tyringe mot Borås. Tyrs Hov är trots sina 50 år fortfarande en fantastiskt fin och mycket bra utnyttjad anläggning - FÖR ALLA!
Tyrs HovS Sportcentra är en huvudanläggning i Hässleholms kommun!
Tyrs Hovs Sportcentra är kommunens mest uthyrda anläggning!
Tyrs Hovs Sportcentra är inte bara en ishall här huserar vi många idrotter.
När ishallen invigdes 1970 spelade TYRINGE MOT RÖGLE, DET BLEV LAPP PÅ LUCKAN – 4.300 ÅSKÅDARE - TYRINGE SEGRADE MED 4-3. Läs mer här!
Eje Johansson
2020 02 06

Arkiv Foto Bert Wilnerzon - Tyrs Hov Tyringe

Fri entré till matchen Tyringe Hockey mot Hanhals Kings den 9 feb
Sparbanken Skåne & Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse bjuder alla åskådare på fri entré till matchen Tyringe Hockey mot Hanhals Kings den 9/2 kl. 16.00.⠀ ⠀Matchvärdarna kommer under matchen dela ut checkarna till de föreningar som blivit beviljade bidrag under året.
Tyringe Hockey
2020 02 04


Foto Linda Marie Alfdotter - Tyringe
Trevlig eftermiddag på Café Träffpunkten
"Ännu en trevlig eftermiddag på Café Träffpunkten för alla våra äldre! Förutom kaffe, smörgås, kaka och intressanta konversationer, har vi även haft bildvisning via projektor! Ingalill Jönsson visade bilder från en weekendresa till Karlstad, och detta var mycket uppskattat Nästa måndag, den 10 februari blir det bildvisning igen och då blir det Göthe Persson som visar Tyringe-bilder med start 13 30. Väl mött allihop och samla ihop alla era vänner o alla ni känner o sprid ryktet om en nostalgisk eftermiddag med bildvandring".
Text och foto Linda Marie Alfdotter
2020 02 04


Kortfilm från Invigningen av Sanatorieskogens restaureringTyringe konstförening, utställning på biblioteket
4-28 feb - Carmen Chor Faunbäck, Höör. Hon målar det som förenar oss - det vi har gemensamt. Hon hittar inspiration i det stora magiska och i det lilla precis framför oss, i naturens kraft och strukturer, i höstens vissnande och vårens växande.
Välkomna till ”Fika med konstnären” på hängningsdagen den 3 februari kl. 15.00!
2020 01 30Väntjänsten - Bildvandring genom ett tidigare Tyringe
Upplev ett tidigare Tyringe genom bildvandring vid Trivselträffarna, Väntjänsten i Missionskyrkan! Många av oss klarar inte längre de långa ”byavandringar” vilka var populära för 10- 20 år sedan och där minnen och erfarenheter delades. På Väntjänsten i Tyringe valde vi då, i måndags den 20 januari, att på storbild visa foton så att alla kunde kommentera. Det uppskattades av de 20 närvarande! Vid ytterligare tre tillfällen under våren ger vi varandra ytterligare minnen av ett Tyringe som var!
Datum: 10 februari, 9 mars, 20 april. Cirka en timme var gång med start kl 14!
Ytterligare bildvisning blir det på Väntjänsten den 3 och den 17 februari då Inga-Lill Jönsson på samma sätt visar vackra foton och berättar från spännande resor.
Göthe Persson
2020 01 23


Elvakaffe 25 januari
Elvakaffe 25 januari är Tyringe Byalag på gång. Alla som är nyfikna på byalaget är hjärtligt välkomna. Mer info, affisch
2020 01 17


Tyringe Bibliotek - foto Bert Wilnerzon
Fotoutställning på Tyringe Bibliotek
Tyringe Fotoklubbs årliga fotoutställning på Tyringe Bibliotek pågår nu fram till den 29 januari. Utställningen är tillgänglig för allmänheten under Tyringe Biblioteks öppettider.
www.tyringefotoklubb.se


Julkonsert i Röke kyrka
På måndag den 6 januari är det dags för årets julkonsert i Röke kyrka kl. 18.00. Tyringe kyrkokör och RökeköR sjunger tillsammans med musiker och sångsolisten Anna Renud, allt under ledning av Ingvar Albihn. Alla välkomna.
2020 01 03


Fotoutställning på Tyringe Bibliotek
Snart är det dags för Tyringe Fotoklubbs årliga fotoutställning på Tyringe Bibliotek. Utställningen är tillgänglig för allmänheten under Tyringe Biblioteks öppettider 2/1 till 29/1 -20. På vernissagekvällen 2/1 -20 kl. 18:30 visar klubbmedlemmar bildspel och besökare har möjlighet att träffa utställare för samtal kring de utställda bilderna, de visade bildspelen och fotografi i allmänhet.
www.tyringefotoklubb.se


Cafe21 i Tyringe - foto Bert Wilnerzon
Knutsfest på Cafe21
Den 12 januari är det Knutsfest på Cafe 21 där Thorleif Torstensson kommer att spela. Välkomna! Kl: 14.00 Ring och boka på tel:0451-56765
www.cafe21.se


Äldre nyheter från 2019 , 2018 , 2017 , 2016 , 2015 , 2014 , 2013 , 2012 , 2000-2011

Äldre Tyringe Artiklar