Lions Club i Tyringe

 

Traditionell julmarknad på torget i Tyringe
Traditionell julmarknad på torget lördag den 1 december kl. 13-16.
Traditionell julmarknad med marknadsstånd, lotterier, korvgrillning, glögg och dans runt granen. Tomten kommer till barnen och det blir musikalisk underhållning av bland annat Glen Bengtsson med flera från Svenska Kyrkan.
På julmarknaden inbjuder Lions Club Tyringe alla intresserade föreningar, organisationer, skolklasser och privata aktörer att så länge platserna räcker delta med försäljning på torget i Tyringe.
Lions Club Tyringe ordnar kostnadsfritt försäljningsstånd med skydd vid dåligt väder. Det får gärna vara försäljning med anknytning till julen, men ni får sälja vad ni vill.
För mer information ring Sten-Erik: 0766 319139
För bokning av er plats på julmarknaden E-posta till: lions.tyringe@gmail.com
Program - affisch, tryck här!
Lions Tyringe
2018 11 09


Lions i Tyringe, foto Göran Risell
Lions aktivitet
Lions på promenad med några boende från Hemgården i det vackra höstvädret den 16 oktober.


Tyringe på fötter, foto Bert Wilnerzon
Tyringe på fötter
Tyringe på fötter startades på fredagskvällen med mellanstadiedisco och fortsatte sedan på lördag med minimässa, hoppborgar och underhållning med Allgott & Villgott. Under kvällen serverades mat från Restaurang Farozon medan Jessica Persson underhöll. Kvällen avslutades med Dansbandet Voice och många glada och hängivna dansare som njöt av kvällen. Lite över 170 personer fanns på plats under kvällen, inklusive personal.
Fotoalbum Tyringe på fötter 2018 - Bilder
2018 06 04


Lions i Tyringe
Påskträdet är uppsatt på torget nu.
Här kommer en bild på Påskträdet som blev smyckad av barnen på Montessori och Lions.
Bild Göran Risell, Lions
Påskris till företag och andra, mot ett bidrag av 150 kr.
Ansvarige: Lennart Antonsson 0702-927142
2018 03 29

Lions i Tyringe delar ut pris Vinnaren i Lions Tyringe julgransris dragning
Linda vann en presentkort på 250 kr att använda på Café Lövet i Tyringe. Varje år så brukar i Lions Tyringe samla julgransris runt Tjugondag Knut. I år samlades de in ca 140 granar och runt 8000 kronor och en del pantburkar också. På bilden ses Linda Larsson som tar emot presentkortet från Lions medlemmen Lennart Antonsson. Ett stort tack till alla som varit med och bidraget till detta.
Lions i TyringeLions Tyringe på besök i Hemgården
Lions Tyringe på besök i Hemgården
"Lions orkestern" på besök i Hemgården. Det bjöds på musik och julsånger förutom kaffe och kakor.
Foto privat


(Tryck på bilden för att se den i större format)
Lions i Tyringe
Lions skänker utemöbler till de gamle
Hemgården i Tyringe har en trevlig uteplats där de boende kan umgås och koppla av. Tyvärr fanns där för lite utemöbler och då fick Lions en förfrågan om vi kunde ställa upp och hjälpa dem med nya trädgårdsmöbler. Alf Ljungbeck som är klubbens kontaktperson till Tyringes äldreboende införskaffade ett stort antal stolar och bord som nu används flitigt. Hemgården är mycket tacksamma för att vi ställer upp säger Alf. Ett par gånger årligen spelar och sjunger Lionsorkestern för de gamla. Runt bordet glada pensionärer med bl.a Tore Pettersson som nu bor på Hemgården men är Lionsmedlem sen klubben startades för snart 50 år sen. Med på bild även Cornelia, aktivitetsansvarig på Hemgården. Igår, den 11 juli, var Lions på Lövets gårdscafé tillsammans med några äldre från Hemgården för att fika och umgås.
Peter Bergman
2017 07 12


Foto Michael Persson
Lions invigde nya loppis lokalen
Idag, lördag, invigde Lions sitt nya loppis lokal i Tyringe.
Det är det ljusgråa huset bredvid den vanliga lionslokalen som används nu.
Som vanligt så fortsätter loppisen att vara sista lördagen i månaden kl. 11-13, med vissa undantag. Om Julmarknaden är sista söndagen i månaden då är det ingen loppis på lördag. Då flyttas den till söndagen, Julmarknadsdagen. Då är det öppet från kl 11-16
Onsdagsgruppen organiserar och prissätter grejorna till loppisen.
Lämna grejor på onsdagar mellan 9.00-11.00
Ansvarige: Ivar Bengtsson 0708-250342
2017 07 01


Lions i Tyringe
Bakluckeloppis på Förmedlingen
Mellan maj-sep - Bakluckeloppis, FCT Köpcenter/Lions.
Affisch med all info, tryck här!
kl. 11-16
Ansvarige: Ivar Bengtsson 0708-250342


(Tryck på bilden för att se den i större format)
Wizex i Tyringe, Foto Bert Wilnerzon
Lions Dansgala med Wizex
I lördags arrangerade Lions, med Robert Huth i spetsen, en dansgala på Tyrehallen med Wizex. Först serverades mat från Farozon från kl. 18.00 och sedan runt 21.00 startades själva danskvällen med Wizex.
Några bilder från kvällen ... tryck här!
2017 05 22


Lions Julmarknad
Julmarknad
Varje år vid första advent kl. 13-16 vid torget
För bokning av marknadsstånd ring Steneric, tel. 0766-319139


Lions Greve på besök i Tyringe
Vänklubb
Sedan 2003 har Lions Greve, från Danmark, varit vår vänklubb. På bilden ses några av dem som var på besök i Tyringe. greve.lions.dkLions Club i Tyringe     Lions grundades 1917 i Chicago genom Melvin Jones försorg. Organisationen har sedan dess vuxit att innefatta 1,4 miljoner medlemmar i 189 länder. Till Sverige kom Lions 1948 och idag finns här 550 klubbar.LIONS CLUBS INTERNATIONAL

Är en internationell sammanslutning av klubbar som genom sann vänskap och aktiva insatser hjälper människor i nöd och främjar fred i världen. Lions tar inte ställning i politiska och religiösa frågor, men fördömer våld och förtryck i alla former. Lions ansluter sig till FN’s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Medlemskap i Lions innebär gott kamratskap och personligt engagemang.


LIONS CLUB TYRINGE

Lions Club Tyringe har ett trettiotal medlemmar. Vi är ett glatt gäng gamla och unga som tillsammans organiserar aktiviteterna och samtidigt ser till att ha roligt och umgås. Den som är intresserade av att prövas för antagning till klubben kan kontakta någon av medlemmarna för att komma med i urvalsprocessen. Allt medlemskap i Lions sker på rekommendation av en befintlig medlem.

Lions Club i Tyringe är med och arrangerar diverse aktiviteteter i Tyringe bl. a. Tyringedagarna och Julmarknad. För mer info om dessa aktiviteter kolla kalendern på www.tyringe.nu

Andra torsdagen (kl 19.00) varje månad har vi månadsmöten.

Syften

att skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk
att befrämja god samhällsanda hos alla medborgare
att genom aktiva insatser på olika områden bidra till samhällets välfärd
att förena medlemmarna med band av vänskap och ömsesidig förståelse
att utgöra ett forum där frågor av allmängiltigt intresse fritt och allsidigt kan diskuteras, dock skall klubbarna i politiskt och religöst hänseende vara fullt neutrala
att uppmuntra duglighet och ansvarskänsla i affärs- och yrkesliv.


Ekonomi

100 % av alla insamlade medel går till hjälpprojekt.

Lions samlar in medel till olika hjälpprojekt. Alla medel som samlas in går till hjälpverksamheten och hur det fördelas är upp till den enskilda klubben. De kan gå till såväl lokala insatser att befrämja projekt och utveckling som till nationella och internationella hjälpinsatser.

Lions klubbarnas ekonomi är uppdelad i två kassor. Den ena innehåller alla insamlade medel och får endast användas till hjälpinsatser. Den andra är medlemmarnas avgifter och används för att täcka organisationens administration. Denna struktur i organisationen är till för att se till att alla insamlade medel och bidrag går till hjälpinsatser.

Bidrag kan lämnas till Lions verksamhet på Lions Club Tyringes bankirokonto 5843-2675. Bidraget hanteras som alla andra insamlade medel, vilket innebär att varje krona kommer till nytta.


Lions klubblokal

Lions Club i tyringe har förmånen att ha en egen klubblokal. Denna är utrustad för allmän uthyrning för olika evenemang och fester. Ett välutrustat kök, musikanläggning och annan utrustning ger utrymme till ca 60 personer.

Klubblokalen finns på Industrigatan 6
28233 Tyringe

Lionslokalen i Tyringe

   
Aktuellt

Kontakt via mail
lions.tyringe@gmail.com

Lions månadsmöten
Alltid den andra torsdagen i månaden kl. 19 (ej juli - aug)

Hyra Lionslokalen
på Industrigatan 6
Ivar Bengtsson 0708 - 25 03 42
Alf Ljungbeck 0708 - 55 16 79


Lions Club i Tyringe
100 % av alla insamlade medel
går till hjälpverksamhet.Lions Club
Bankgiro 5843-2675,
org.nr: 837000-8305
Swish: 123 538 35 91

Lions i Tyringe Facebooksida
www.facebook.com/lionstyringe


Fotoalbum
Lions fotoalbum


Lions i Tyringe
Loppis - sista lördag varje månad
kl 11.00 - 13.00
Grejor till loppmarknaden kan lämnas på onsdagarna kl 9-11 i Lionslokalen.
(Ej stora möbler eller vitvaror)
Ivar B. 0708 - 250342
Lions Club mottar prylar till loppmarknad vilka ställs ut i vår loppislokal på Industrigatan 6.


Lions i Tyringe Pant på alla burkar
Lions Tyringe samlar in och får ersättning för alla burkar - även tyska och danska. Du kan lämna burkarna vid Lionslokalen, Matlusten, Hemköp, Röda kiosken eller i Boulehallens återvinningsskjul. Pengarna används i Lions hjälpverksamhet vilket innebär att det mesta går tillbaka lokalt i Tyringe.
Ansvarige Leif Larsson 0703-789384Lionslokalen i Tyringe
Lionslokalen
Bokas hos Alf Ljungbeck 0708 - 55 16 79
eller Ivar Bengtsson 0708 - 25 03 42

Lions hjälpprogram
Lions är en internationell hjälporganisation. Lions Club Tyringe följer de nationella och internationella hjälpprogram som finns inom Lions men vi är fria att använda Dina bidrag på det sätt som vi tycker bäst fyller Lions syften. Under 2015 har Lions Club Tyringe än så länge samlat in 122 431 kr och delat ut 162 687 kr i stöd internationellt, nationellt och lokalt.

Lions i Tyringe

Lions i Tyringe
Lions i Tyringe
Lions i Tyringe
Lions i Tyringe
Lions i Tyringe
Lions i Tyringe
Lions i Tyringe
Lions i Tyringe
Lions i Tyringe
Lions i Tyringe