Tyringe konstförening
 Tyringe Lars-Åke Blom - Foto Sven-Ingvar Jönsson
Möte med konstnären Lars-Åke Blom.
Igår kväll arrangerade Tyringe konstförening Möte med konstnären Lars-Åke Blom, som är april månads utställare I Tyringe bibliotek. Kvällen började i Tyringe kyrka, där Lars-Åke berättade om arbetet med dopträdet och dess tillkomst. Väldigt effektfullt med tänd belysning! Efter god fika med scones och the/kaffe så blev det både sång och musik av Teresa (dotter till konstnären ) och Fredrik varvat med Lars-Åkes gemytliga berättande om de olika konstverkens tillblivelse.
Ett drygt 40-tal personer visade stor uppskattning för kvällens arrangemang!
2017 04 20
tyringe.nu/konstforening


Konstförening visar Lars-Åke Blom – skulpturer
Tyringe Konstförening visar Lars-Åke Blom skulpturer på Tyringe bibliotek under tiden tisdagen den 4 april toom torsdagen den 27 april.
Affisch, tryck här!
Lars-Åke Blom
Multikonstnären Lars-Åke Blom hittar man en bit in i skogen utanför Västra Torup. Skulpturer i patinerad metall och stengods är hans specialitet. Hans konstnärskap är väl representerad i Hässleholms kommun med bl a konstverken Lisa vid Norra Station och det stora trädet på Samlargatan (12 m högt) i Hässleholm samt krucifixet och krubban i Västra Torups kyrka. I Tyringe kyrka finns ett uppmärksammat dopträd med en magisk skugga. Bredvid sitt konstnärskap har han arbetat som bildlärare. Just nu är järnkonstnären aktuell med en offentlig utsmyckning i Tyringe. Han avslöjar så mycket som att det blir en kvinna (4 m hög) i järn och glas som ska placeras på stationsområdet till glädje för både tågresenärer och tyringebor.
För ytterligare information se: www.facebook.com/larsake.blom
Bibliotekets öppettider:
mån kl 14 ¬-19
tis kl 10 -17
ons kl 13 -17
tors kl 14-18
fre kl 10-15
Inger Pettersson, Tyringe Konstförening
2017 04 01


Tyringe Konstförening - mars utställningen
Tyringe Konstförening visar Ann-Mari Thorsén-Klambro – abstrakt måleri i olja och i akryl - under tiden torsdagen den 2 mars tom torsdagen den 30 mars.
Ann-Mari Thorsén-Clambro
Hon målar i en kubistisk influerad stil, ibland abstrakt måleri och hämtar helst sina motiv från naturen (landskap) och bland människor (porträtt) och djur. Färgvalet är viktigt för stämningen i bilden. Gult, rött och indigo är en färgskala som återkommer i många av hennes verk. Färgen är pålagd med en kubistisk teknik som skapar ett tredimentionellt uttryck. Ann-Mari har gjort studieresor till bl. a Marocko, Cypern, Provence, Spanien, Frankrike, Tyskkland och Österrike. Hon är född 1948 och uppvuxen i Västerås i Västmanland, men bor numera i Kristianstad.
Ann-Mari har fått sin konstutbildning på Kristianstads konstskola.
För ytterligare information se: www.AnnMari.se
Inger Pettersson, Tyringe Konstförening


Konstföreningens styrelse

Ordförande Monica Knös
Studieorganisatör/pressansvarig Sven-Ingvar Jönsson tel 0451-516 20Tyringe Konstförening


Välkommen till Tyringe konstföreningen.
Välkommen som medlem i konstföreningen! Sätt in årsavgiften 150 kr på Bankgiro 5889-0633 och skriv ditt namn och "ny medlem" . Du deltar i lotteriet och får medlemsinfo. Tyringe konstförening startades 1973 och våra utställningar finns på Tyringe Bibliotek.


Senaste Medlemsinfo
Här nedanför hittar du de senaste medlemsinfo.

Medlemsinfo i PDF format

Fler medlemmar!

Känner du någon som är intresserad av att gå med i vår förening? Berätta för släkt och vänner om våra utställningar, besök av våra konstnärer och utflykter. Hela medlemsavgiften går till inköp av vinster som lottas ut till våra medlemmar.

MEDLEMSAVGIFTEN

I början på året betalar man sin årsavgift.
Du deltar då i vårt konstlotteri och får information om alla våra arrangemang.
Avgiften är 150:- / år.
Bankgiro 5889-0633. Kom ihåg att meddela föreningen när du ändrar adress!