Tyringe konstförening
Konstutställningar på Tyringe bibliotek hösten 2018
4-27 september Ylva Molitor-Gärdsell, Södra Mellby, har ett drivet, elegant och sofistikerat akvarellmåleri som berör och ger harmoni. Hon hämtar sin inspiration från naturen och tar med sig de färger, stämningar och känslor den förmedlar.

2 okt-1 nov Ulrika Wennerberg och Jens Lundberg, Vanås. Deras konst utgår från tuschets liv och rörelser och torrnålens sköra linjer. Ständigt återkommande i deras arbeten är en bildvärld som bottnar i vad som finns i deras närhet, Jens observationer av sin hund Alice och Ulrikas iakttagelser från närområde.

6-29 november Eva Helgesson, Vejbystrand. Eva jobbar till vardags som kurator på sjukhuset i Ängelholm, och har keramiken som ett andningshål. Kanske har hon en idé när hon börjar, men hur det till slut blir har hon egentligen ingen aning om. Eva Carlsson Toft, Ängelholm, är keramiker, skulptör och lärare. Eva arbetar i stengods och tillverkar bruks- och prydnadsgods, trädgårdskonst och djurskulpturer som exempelvis de populära Träskonäbbarna. Ritha Holst, Vejbystrand, trivs bäst ensam i sin ateljévärld och vill inte blir styrd i sitt måleri. Måleriet är viktigt för henne och måste existera i hennes vardag. Att experimentera med olika material, färg och form är livet. Ritha bor i vattentornet i Vejbystrand, ett fantastiskt spännande boende.

Läs mer om föreningen och aktiviteterna på Medlemsinfo nr 2 - 2018
Bibliotekets öppettider:
mån kl 14 - 19
tis kl 10 - 17
ons kl 13 - 17
tors kl 14 - 18
fre kl 10 - 15


Medlemsavgiften
I början på året betalar man sin årsavgift.
Du deltar då i vårt konstlotteri och får information om alla våra arrangemang.
Avgiften är 150:- / år.
Bankgiro 5889-0633. Kom ihåg att meddela föreningen när du ändrar adress!Tyringe Konstförening


Välkommen till Tyringe konstföreningen.
Välkommen som medlem i konstföreningen! Sätt in årsavgiften 150 kr på Bankgiro 5889-0633 och skriv ditt namn och "ny medlem" . Du deltar i lotteriet och får medlemsinfo. Tyringe konstförening startades 1973 och våra utställningar finns på Tyringe Bibliotek.


Kontakt
tyringe.konstforening@gmail.com


Fler medlemmar!
Känner du någon som är intresserad av att gå med i vår förening? Berätta för släkt och vänner om våra utställningar, besök av våra konstnärer och utflykter. Hela medlemsavgiften går till inköp av vinster som lottas ut till våra medlemmar.