Tyringe konstförening
Konstförening visar Tomas Anagrius - keramik - under maj
Tyringe Konstförening visar Tomas Anagrius - keramik- under tiden onsdagen den 3 maj - tisdagen den 30 maj
Bibliotekets öppettider:
mån kl 14 ¬-19
tis kl 10 -17
ons kl 13 -17
tors kl 14-18
fre kl 10-15

Tomas Anagrius
Keramiker
Tomas Anagrius är född i Stockholm och utbildade sig på Konstfackskolan 1956-1961.
Vidareutbildning vid Rörstrands och Gustavsbergs Porslinsfabriker. Egen verkstad från 1963.
Han bor och arbetar sedan 1967 i Kvidinge i nordvästra Skåne. Här har man leran rakt under fötterna! Det finns därför en omfattande keramisk tradition här. I Kvidinge har över fyrtio krukmakare varit verksamma.Tomas Anagrius har ägnat flera års forskning kring krukmakartraditionerna här, vilket resulterat i utställningar, föredrag, artiklar m.m. Han gav ut en skrift 2007 om kvidingekrukmakarna med titeln Keramik från Kvidinge. I sitt eget keramiska arbete har han under tidigare år knutit an till lergodstradionen här, men också förnyat och utvecklat den.
Numera arbetar han mest med högbränt stengods. Det är både drejade och handbyggda föremål. De handbyggda formerna är sammansatta av lersjok, till bl.a. ovala vasformer och större oktagonala fat. Tomas Anagrius stengodslasyrer är mycker speciella och resultatet av flera års experiment. Fram- Framförallt har han fått fram en intensitet och ”liv” i glasyrerna. Genom sitt särskilda sätt att använda flera glasyrer över varandra får föremålen en färgmättnad och djup. Han bränner sitt stengods i reducerande atmosfär till 1280-1300 grader, vilket ger det mest intre- santa och spännande resultatet.
Tomas Anagrius är representerad på ett flertal museer bl.a. Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska Museet i Göteborg och Höganäs Museum.

Hemsida:www.tomasanagrius.com


 Tyringe Lars-Åke Blom - Foto Sven-Ingvar Jönsson
Möte med konstnären Lars-Åke Blom.
Igår kväll arrangerade Tyringe konstförening Möte med konstnären Lars-Åke Blom, som är april månads utställare I Tyringe bibliotek. Kvällen började i Tyringe kyrka, där Lars-Åke berättade om arbetet med dopträdet och dess tillkomst. Väldigt effektfullt med tänd belysning! Efter god fika med scones och the/kaffe så blev det både sång och musik av Teresa (dotter till konstnären ) och Fredrik varvat med Lars-Åkes gemytliga berättande om de olika konstverkens tillblivelse.
Ett drygt 40-tal personer visade stor uppskattning för kvällens arrangemang!
2017 04 20
tyringe.nu/konstforening


Konstförening visar Lars-Åke Blom – skulpturer
Tyringe Konstförening visar Lars-Åke Blom skulpturer på Tyringe bibliotek under tiden tisdagen den 4 april toom torsdagen den 27 april.
Affisch, tryck här!
Lars-Åke Blom
Multikonstnären Lars-Åke Blom hittar man en bit in i skogen utanför Västra Torup. Skulpturer i patinerad metall och stengods är hans specialitet. Hans konstnärskap är väl representerad i Hässleholms kommun med bl a konstverken Lisa vid Norra Station och det stora trädet på Samlargatan (12 m högt) i Hässleholm samt krucifixet och krubban i Västra Torups kyrka. I Tyringe kyrka finns ett uppmärksammat dopträd med en magisk skugga. Bredvid sitt konstnärskap har han arbetat som bildlärare. Just nu är järnkonstnären aktuell med en offentlig utsmyckning i Tyringe. Han avslöjar så mycket som att det blir en kvinna (4 m hög) i järn och glas som ska placeras på stationsområdet till glädje för både tågresenärer och tyringebor.
För ytterligare information se: www.facebook.com/larsake.blom
Inger Pettersson, Tyringe Konstförening
2017 04 01


Tyringe Konstförening - mars utställningen
Tyringe Konstförening visar Ann-Mari Thorsén-Klambro – abstrakt måleri i olja och i akryl - under tiden torsdagen den 2 mars tom torsdagen den 30 mars.
Ann-Mari Thorsén-Clambro
Hon målar i en kubistisk influerad stil, ibland abstrakt måleri och hämtar helst sina motiv från naturen (landskap) och bland människor (porträtt) och djur. Färgvalet är viktigt för stämningen i bilden. Gult, rött och indigo är en färgskala som återkommer i många av hennes verk. Färgen är pålagd med en kubistisk teknik som skapar ett tredimentionellt uttryck. Ann-Mari har gjort studieresor till bl. a Marocko, Cypern, Provence, Spanien, Frankrike, Tyskkland och Österrike. Hon är född 1948 och uppvuxen i Västerås i Västmanland, men bor numera i Kristianstad.
Ann-Mari har fått sin konstutbildning på Kristianstads konstskola.
För ytterligare information se: www.AnnMari.se
Inger Pettersson, Tyringe Konstförening


Konstföreningens styrelse

Ordförande Monica Knös
Studieorganisatör/pressansvarig Sven-Ingvar Jönsson tel 0451-516 20Tyringe Konstförening


Välkommen till Tyringe konstföreningen.
Välkommen som medlem i konstföreningen! Sätt in årsavgiften 150 kr på Bankgiro 5889-0633 och skriv ditt namn och "ny medlem" . Du deltar i lotteriet och får medlemsinfo. Tyringe konstförening startades 1973 och våra utställningar finns på Tyringe Bibliotek.


Senaste Medlemsinfo
Här nedanför hittar du de senaste medlemsinfo.

Medlemsinfo i PDF format

Fler medlemmar!

Känner du någon som är intresserad av att gå med i vår förening? Berätta för släkt och vänner om våra utställningar, besök av våra konstnärer och utflykter. Hela medlemsavgiften går till inköp av vinster som lottas ut till våra medlemmar.

MEDLEMSAVGIFTEN

I början på året betalar man sin årsavgift.
Du deltar då i vårt konstlotteri och får information om alla våra arrangemang.
Avgiften är 150:- / år.
Bankgiro 5889-0633. Kom ihåg att meddela föreningen när du ändrar adress!