Föreningar

 
Föreningsifo (senast uppdaterad 25 mars 2023)
Här hittar du en del information om föreningar som finns inom Tyringes gamla kommun. Finns inte din förening med på listan nedanför så är det bara att maila oss dina uppgifter så fixar vi det.

Föreningar i Hässleholms kommun
www.hassleholm.se/uppleva-och-gora/foreningar-och-foreningslivTyringe Bollkanonens Målvaktsskolor
Bollkanonens Målvaktsskolor
Bollkanonens målvaktskolor genomförs varje sommar under ledning av rutinerade ledare inom fotbollen. Vi har även välkända målvakter som kommer och hjälper oss med träningen, där ni även ges chansen att ställa frågor, diskutera och umgås med dessa "stjärnor". www.bollkanonen.seBoulegetingarna Tyringe
Boulegetingarna Tyringe
Klubben startades 1985 och använde fram till 2004 den gamla leksaksfabriken vid Kollingedammarna. 2006 invigdes den nya inomhushallen som används ännu idag.
www.boulegetingarna.se  Byalaget Västra Torup
Byalaget Västra Torup
1988 bildades en bygdekommité av byborna i Västra Torup. 1989 ändrades namnet till Byalaget Västra Torup. Under årens lopp har många olika personer varit engagerad i Byalaget. Byalaget Västra Torup är en ideell förening som skall verka för utveckling av vårt samhälle på olika sätt, bl.a. genom att stödja och samordna goda initiativ. Vi bedriver vår verksamhet i Byastugan. Ta gärna en titt! Du kan få mer information gå in på hemsidan.
www.vastratorup.se  Finja Bygdegård
Finja Bygdegårdsförening
Finja bygdegård uppfördes 1938 och blev snabbt ett populärt samlingsställe för bygdens folk. År 1993 gjordes en omfattande om och tillbyggnad . Vi har idag ljusa och handikappvänliga
finjasocken.se  Finjarevyn
Finjarevyn
För att hitta rötterna till denna revy måste vi ta oss tillbaka till förra århundradet. Under 1980-talet spelades skolrevyer i Finja skola. Stefan Fridlund tillsammans med Ulla Linderberth lät klass 5-6 varje år framföra en skolrevy i Föräldraföreningens regi. När föreningen firade 10-årsjubileum 1989 bestämdes att anordna en revy där rollerna blev ombytta och föräldrarna istället äntrade scenen. Revyn ombildades något år senare till en fristående förening med nya textförfattare och regissörer. Läs mer på hemsidanFinja IF
Finja IF
Finja idrottsförening är aktiv inom fotboll och varje år har de en loppmarknad.
Mer info på hemsidan
www.laget.se/FINJAIF  Humlesjö Triathlon Humlesjö Triathlon
Humlesjö Triathlon är ett årligt minitriathlon med mer än 100 tävlande från hela Skåne. Start och mål är i Humlesjö. Loppet består av sträckorna 700 meter simning, 7 kilometer cykling och 5 kilometer löpning. Triathlonloppet arrangeras av föreningarna i Röke och allt överskott går till behövande i Tanzania.Korskyrkan i Tyringe Korskyrkan i Tyringe
Korskyrkan i Tyringe bildades 1906 som Tyringe Friförsamling och dagens kyrka vid Göingetorget invigdes 1923. Alla är välkomna att delta bl. a. i söndagsgudstjänsterna. Mer info på hemsidan.
www.tyringe.nu/korskyrkanMatteröds Byalag Matteröds Byalag
Föreningen har till ändamål att befrämja utvecklingen i Matteröds socken. Detta skall ske genom att verka för att landsbygden hålls levande, bevara och utveckla traditioner, natur- och kulturmiljö, främja idéer kring och utveckling av nya verksamheter och hantverk, kulturliv och boendemiljö, jord- skogsbruk och naturvård, bygdens fysiska, sociala och ekonomiska resurser.
www.matterodsbyalag.seMatteröds hembygdsförening Matteröds hembygdsförening
Matteröds hembygdsförening räknar 1921 som ”födelseår”. Då tillkallade Axel Andersson några lärare och studerande för att bilda en kamratförening. Medlemmarna enades om att ägna en del av programmet åt hembygdens historia.OK Tyringe - Orientering OK Tyringe - Orientering
Föreningen startades 1979. Klubbstugan finns på Verktygsvägen 1, själva Möllestugan. Några arrangemang som klubben anordnar för allmänheten är "Trim-Naturpasset" och "Skoj på hoj" sm ordnas under våren och sommaren. Sedan har klubben några andra större tävlingar bl. a. Tyringerundan där man bjuder in andra orienteringsklubbar att vara med. Mer info finns på deras hemsida.
www.oktyringe.orgPRO Tyringe PRO Tyringe
PRO är en organisation för alla pensionärer. I Tyringe finns en PRO-förening dit du är välkommen. Här kan du möta nya vänner, resa, läsa om något du är intresserad av tillsammans med andra, sjunga i kör, motionera eller vara med i andra aktiviteter. Välkommen till oss! Mer info finns på deras hemsida.
www.pro.se/tyringeRöke Blås Röke Blås
Röke EFS Musikkår, eller Röke Blås som orkestern kallas, startades 1955 av skollärare Erik Karp. Från början bestod Röke Blås av ett 10-tal ungdomar som spelade tillsammans i missionshuset. I slutet av 60-talet lämnades taktpinnen över till sonen Ingemar Karp, som är musiklärare i Hässleholm. Röke Blås har vuxit, och har i dag ett sjuttiotal medlemmar i åldern 16 – 70 år. Mer info finns på deras hemsida.
www.rokeblas.nuRöke.se Roke.se
ROKE.SE är den gemensamma webbplatsen för kyrkor och föreningar i Röke i norra Skåne.
roke.seRöke IF Röke IF
Röke Idrottsförening bildades 1938. Föreningens största aktivitet är fotboll. Röke IF har dessutom både Barn- och vuxengymnastik och Bordtennis i sin verksamhet. Den största inkomstkällan för föreningen är Röke Loppmarknad som är en av Skånes största "loppisar". På vår anläggning, Röke Idrottsplats, har vi en 11-manna gräsplan och en 7-manna gräsplan. Här finns även omklädningsrum och en mysig klubbstuga. Välkommen till Röke IF.
www.svenskalag.se/rokeifRöke Innebandyklubb Röke Innebandyklubb
Innebandyklubb i Nordöstra Skåne med lång och stolt tradition av att producera suveräna talanger från egna led. Följ våra lags framfart via hemsidan och ta del av värmen. Röke Innebandyklubb bildades 1989.
www.rokeibk.seRöke Sockengille Röke Sockengille
Röke Sockengille är hembygdsföreningen i det, som fram till 1951 var Röke kommun, nuvarande Röke församling plus Värsjö. Föreningen bildades i mars 1997 av en samling eldsjälar under ledning av Arne Arvidsson och hans mångåriga föreningskännedom. Hösten 1997 inköptes den nuvarande Sockenstugan välbelägen mitt i Röke, mittemot kyrkan vid Bjärnum/Vittsjövägen. Föreningens uppgifter är dels, att dokumentera bygden i ord och bild, vilket resulterat i fotoböcker och videofilmer.
www.hembygd.se/rokeSkyrups Golfklubb Skyrups Golfklubb
Skyrups GK, en pärla mitt i Skåne, erbjuder en mycket vacker 18-håls park- och skogsbana som slingrar sig längs med Finjasjön. Med våra erkänt bra greener och vackra natur så erbjuds en golf och naturupplevelse som inte lämnar någon oberörd. Vi kan erbjuda mycket attraktiva golfpaket med hotellboende på banan. Vi har en hög tillgänglighet och arbetar hårt för att vara en klubb med hög trivselfaktor där det andas kvalitet om både anläggning och service.
www.skyrupsgk.seSkyrups samfällighetsförening Skyrups samfällighetsförening
Föreningens ändamål/syfte är att underhålla befintliga vägar, vägbelysning, dagvattenledningar samt grönområden. Medlemskap i Skyrups samfällighetsförening är obligatoriskt för alla fastigheter på området.
www.skyrupsamf.seTyresvingen gammaldansförening Tyresvingen gammaldansförening
Tyresvingen är en gammaldansförening med ca 200 medlemmar i åldern 6-89 år. Vi dansar i Finja Bygdegård och dansarna kommer från Tyringe med omnejd. Föreningen bildades 1947 som kamratföreningen "Gammeldansens Vänner" i Tyringe och sedan 1982 till Tyresvingen.
www.tyresvingen.seTyringe Atlet & Brottarklubb Tyringe Atlet & Brottarklubb
Barnverksamhet, Gymnastik, Brottning, Kraftsport, Styrketräning, Tyngdlyftning, Ungdomsverksamhet.
Den 13 mars 1936 bildades brottarklubben Tigern på café City i Tyringe som senare blev Tyringe Atlet & Brottarklubb.
https://www.facebook.com/groups/369914920752/Tyringe Byalag Tyringe Byalag
Ett gemensamt forum för alla föreningar, företag och enskilda bybor med målet att tillvarata Tyringes intresse. Tyringe Byalag bildades den 4 september 2000. Tyringe Byalag drivs som en ideell förening med bidrag från bl. a Hässleholms kommun, företagare och medlemmar. I Tyringe Byalag ingår Marknadsföringsgruppen, Friska Tyringe, Tyringe Museum, Medgångarna, Tyringe Nätverk och ett brett samarbete med kyrkorna, skolan, företagarna, polismyndigheten och föreningslivet.
www.tyringe.nu/tyringebyalagTyringe Fotoklubb Tyringe Fotoklubb
Tyringe Fotoklubb har sina anor från 1951 då ett mindre antal tyringebor med foto som intresse träffade samman under ledning av den på orten välkände fotografen Sven Rosengren. Syftet var då, liksom nu, att verka för fotografins utveckling i Tyringe med omnejd samt utgöra en sammanslutning av personer intresserade härav liksom verka för att stimulera ungdomars intresse för fotografi.
Mer info på hemsidan. www.tyringefotoklubb.seTyringe IF
Tyringe Idrottsförening
Tyringe Idrottsförening grundades 1922. Välkommen till Tyringe IF:s fotbollsskola! Här spelar fem- och sexåriga flickor och pojkar fotboll tillsammans. Fokus ligger på lek och glädje tillsammans med andra barn, som ett smakprov hur det är att spela i ett "riktigt" lag när man blir lite äldre.
Mer info finns på hemsidan https://www.laget.se/TYRINGEIFHERRTyringe Konstförening
Tyringe Konstförening
Tyringe Konstförening som är ett gemensamt forum för dem som tycker om konst. Föreningen bedriver utställningar, besök av konstnärer och utflykter. Hela medlemsavgiften går till inköp av vinster som lottas ut till medlemmarna.
Mer info finns på hemsidan tyringe.konstforeningar.seTyringe Konståknings Sällskap
Tyringe Konståknings Sällskap
Tyringe Konståknings Sällskap grundades 1992. I TKS ska det vara lustfyllt att åka konståkning. Det ges möjlighet till motion, att tro på sig själv, att våga vara sig själv, att få nya kamrater, att delta och utvecklas i laget och att uppnå tävlingsresultat alltefter åkarens förutsättningar och intresse.
Mer info finns på hemsidan www.tyringeks.seTyringe Missionskyrka Tyringe Missionskyrka
Tyringe Missionskyrka bildades 1933 och finns i samma lokaler på Järnvägsgatan. Alla är välkomna att delta bl. a. i söndagsgudstjänsterna och andra verksamheter.
Mer info på hemsidan.
Tyringe MissionskyrkaTyringe Museum Tyringe Museum
Tyringe Museum, en del av Byalaget, är ett levande forum och ska förmedla kunskap om näringslivs-, förenings- och organisationsutvecklingen i Tyringe under de senaste 100 åren. ”Nutid blir dåtid inom en snar framtid” Tyringe Museum ska vara länken!
www.tyringemuseum.seTyringe pastorat Tyringe pastorat
Tyringe pastorat består av Tyringe församling, Västra Torups församling och Röke församling. Hörja, Matteröd och Finja tillhör Tyringe församling. Här på webbsidan finner du information om gudtjänster, gruppverksamheter & evenemang.
www.svenskakyrkan.se/tyringeTyringe Pistolklubb Tyringe pistolklubb
Tyringe Pistolklubb bildades den 14 oktober 1946. Från början hette klubben Brönnestads landsfiskalsdistrikts polismäns pistolklubb. 1947 anslöt sig klubben till Svenska Pistolskytteförbundet . Fr.o.m. den 25 april 1948 ändrades namnet till Brönnestads Pistolskytteklubb då även icke polismän fick medlemskap i klubben Den 26:e mars 1954 lämnades ansökan in till Pistolskytteförbundet om att ändra namnet till Tyringe Pistolskytteklubb då klubben har sitt säte i Tyringe och samtliga 25 medlemmar bor med ett par undantag i Tyringe, Idag finns ca 30 aktiva medlemmar i klubben. De har en dubbel nordisk mästare i fältskytte som vann 2009 i Bergen i Norge både i lag och individuellt. Dessutom har de flera medaljörer i SM, SSM och ett antal kretsmästare i både fält och banskjutning.Tyringe Scoutkår
Tyringe Scoutkår
Tyringe scoutkår startades 1952. Det har dock bedrivits scouting tidigare i Tyringe. Ända sedan starten har scoutkåren varit ett välkänt inslag i samhällslivet och de flesta innevånare i Tyringe har nog på något sätt kommit i kontakt med kåren. Valborgsmässofirandet i Åparken arrangeras varje år av scouterna. Vi finns på vår egen scoutgård på Kyrkogatan 17.
Mer info finns på hemsidan www.tyringescout.seTyringe simsällskap Tyringe Simsällskap
Tyringe Simsällskap är en modern simklubb i kontinuerlig utveckling där barn och ungdomar har roligt, trivs och utvecklas med sin simning. Vi glädjs åt varandras framgångar oavsett hur små eller stora de är. Genom att klubben själv äger modern tävlingsutrustning ges våra simmare goda förutsättningar att prova, träna och utvecklas på hemmaplan. Tyringe simsällskap har en smidig organisation där klubbmedlemmarnas olika resurser tas till vara på ett effektivt sätt. Vi är även en attraktiv klubb för andra att förlägga tävling på.
Tyringe SimsällskapTyringe SK-69
Tyringe SK-69
Tyringe SK-69 är friidrottsklubben i natursköna Tyringe, där alla kan vara med på sina egna villkor. På sommaren är Lillkampen igång. Den riktar sig till barn under 13 år, och går ut på att barnen för att få den efterlängtade medaljen, ska genomföra minst nio olika grenar. Tiokampen är för de lite äldre och då gäller det att klara av tio olika grenar. Först och främst gäller det att ha kul, och kul det har vi. Alla är hjärtligt välkomna!
Mer info finns på hemsidan www.tyringesk69.seTyringe Hockey
Tyringe Skid och Skridskosällskap
Föreningen bildades den 17 december 1936. I början var det både skidor och skridskor men skidverksamheten trappades ner efter 1940-talet. 1937-1943 spelades bandy. Eftersom det inte fanns någon isbana, använde man verktygsdammarna. Ishockeyn började man under 1946 i en rink norr om Bergmans Chuckfabrik och har sedan dess varit den dominerande publiksporten i Tyringe. www.tsos.comTyringe Skolmuseum Tyringe Skolmuseum
Maj 2014 bildades föreningen Tyringe Skolmuseum. Skolan äger inventarierna men föreningen driver iordningsställandet och marknadsföringen. Vid skolnedläggningar inom ”gamla” Tyringe kommun har intressant, äldre materiel samlats in till centralorten. Tillsammans med skolledare genom åren var vaktmästare Gösta Parnfelt (1920-2008) den sammanhållande kraften när det gällde att spara det gamla. Det är inredningar från klassrum, en stor mängd undervisningsmateriel: planscher, kartor samt olika illustrationsmateriel som använts för att underlätta inlärningen. Mer info på hemsidan www.tyringeskolmuseum.comTyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse
Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse bildades den 17 december 2007 för att stödja projekt som har som målsättning att utveckla bygden i många år framöver. Stiftelsen grundades på initiativ av styrelsen i Tyringe Sparbank i samband med fusionen med Kristianstads Sparbank.
Mer info finns på hemsidan www.tyringesparbanksutvecklingsstiftelse.seTyringe Sportfiskeklubb Tyringe Sportfiskeklubb
Tyringe Sportfiskeklubb bildades 1966 av ett antal anställda på SVA AB i Tyringe. Klubben medlemmar bestod till en början endast av just anställda i företaget, men har idag utvecklats till att ha medlemmar från hela Skåne. Fisken i dammen består till större delen av inplanterad REGNBÅGSLAX och ÖRING. Storleken på regnbåge varierar mellan 1 och uppåt, på öringen något mindre storlek.
Mer info finns på hemsidan www.tyringesportfiske.seTyringe Tennisklubb Tyringe Tennisklubb
Tyringe Tennisklubb bildades 1922. Klubbens 2 grusbanor på Lobbvägen i Tyringe är öppna för spel hela sommaren, spelkuponger köper man hos Samyas Tobak på Järnvägsgatan i Tyringe. Eller kontakta Pär Palmqvist 0705-299534.
Mer info finns på hemsidan www3.idrottonline.se/TyringeTK-TennisVästra Torups Bygdegård Västra Torups Bygdegård
Är Ni i behov av en lokal till fest eller för andra aktiviteter har vi lokalen Ni söker. Köket har en komplett och modern utrustning. Vill Ni ordna maten själv går det bra, annars gör vi det. Lokalen har plats för 100 personer och är handikappanpassad. Vi har även en mindre lokal i biblioteksmiljö perfekt för sammanträden och andra mindre sammankomster. Stor grusparkering.
Mer info finns på hemsidan www.vastratorupsbygdegard.seVästra Torups hembygdsförening Västra Torups hembygdsförening
Vi har arbetsaftnar vid hembygdsgården i Lilla Tockarp fr.o.m slutet av april t.o.m augusti varje tisdag med början kl. 18.00. Alla är hjärtligt välkomna. Vi avslutar arbetsdagen med att våra damer bjuder på fika. Gården är öppen för visning varje söndag juni-augusti kl. 14.00-16.00. Vi har även möjlighet att ta emot mindre sällskap på andra tider. Kontakta Arne Elowson tel. 0451-52015.
Mer info finns på hemsidan www.hembygd.se/vastratorup